Beauty Clinic Stavern
 
 

Hudpleie Salong - Larviksveiein 13, 3290 Stavern- tlf 98 03 65 65

Bla i tjenestene våre Botox

Botox mot rynker

Alle ønsker om å se opplagt og imøtekommende ut, men dype furer og rynker rundt øyne, panne og mellom øynene bidrar til at mange ofte ser eldre, «strenge» eller irriterte ut. Botox er en effektiv behandling som fjerner rynker nesten umiddelbart. Behandlingen passer godt for både menn og kvinner og effekten varer i snitt 3–5 måneder. 
Hva
er Botox?

Botox fra legemiddelfirmaet Allergan er et registrert legemiddel, et renset protein som injiseres i små volum i ansiktsmusklaturen for å få de til og slappe av, slik at linjene glattes delvis eller helt ut.

Botox ble godkjent av FDA i 1989 og har også vært brukt på rynkebehandling i USA i ca. 15 år. Middelet er registrert i over 100 land.

Behandlingen er den mest vanligste kosmetiske behandling i USA og i Norge. I Norge har vi hatt erfaring med denne behandlingen i 10 år.

I 2003 godkjente Statens legemiddelverk  botulinumtoksin type A fra Allergan til behandling av rynker under handelsnavnet Vistabel.

Ingen alvorlige bivirkninger er registrert.

Slik utføres behandlingen

Botox injiseres med en engangssprøyte med svært tynn spiss, og behandlingen er skånsom og med lite ubehag. Behandlingen tar ca 20 min.

Man kan gjenoppta arbeid og andre daglige gjøremål umiddelbart etter behandlingen. De første 12 timene etter behandlingen bør man imidlertid ikke gni eller massere det området som er behandlet.

Etter injeksjonen tar det 2-3 dager før Botox begynner å virke og inntil 7 dager før man får full effekt.


Områder man kan behandle

Følgende områder er det vanlig å behandle med Botox / Vistabel:

 • Glabella: sinterynken, mellom øyenbrynene er det området som aller oftest blir behandlet.
 • Kråkeføtter: smilerynkene
 • Panne: tversoverlinjene i pannenOmråder man kan behandle

  Følgende områder er det vanlig å behandle med Botox / Vistabel:

  Virkningen på disse områdene blir naturligvis ikke så uttalte og varige som ved henholdsvis ansiktsløft eller andre plastikkirurgiske operasjoner.

  Hvor lenge varer effekten av behandlinge

  En fordel med behandlingen er at effekten er forbigående. Effekten varer i gjennomsnitt 3-5 måneder etter første gangs behandling. For å vedlikeholde optimal effekt bør man beregne og gjenta behandlingen 2-3 ganger i året.. Resultater fra vitenskapelige studier med Botox brukt mot rynker tyder imidlertid på at effekten varer lenger etter hver ny behandling. Sannsynligvis beror dette på at muskelen som blir behandlet etter hvert blir mindre aktiv og svakere som resultat av at den ikke brukes.

  Bivirkninger?

  Det oppstår sjelden bivirkninger ved denne type behandling. Den vanligste bivirkningen er ømhet eller en liten blodutredelse på innstikkstedet. I sjeldne tilfeller kan man få en forbigående svekkelse av nærliggende muskler. Det finnes beskrevet tilfeller hvor muskelen som løfter øvre øyelokk har blitt forbigående svekket i  1-2 uker. Fordi effekten av Botox er forbigående  er også bivirkningene